Raakapasha – pashaa uudella tapaa

Raakapasha – pashaa uudella tapaa


Pasha kuuluu oleelllisesti pääsiäisperinteeseen ja on aina ollut pääsiäisherkkuni. Päätin kokeilla valmistaa pashaa uudella tavalla joogaopettajani Magnus Appelbergin innostamana ja ohjeella. Kaupan pashatarjonta onkin ollut minulle pettymys ja pashat todella makeita sekä mielestäni mauttomia. Magnuksen helpossa reseptissä cashew-pähkinät korvaavat sekä voin, munan että maitotuotteet. Raakapashaa en ollutkaan koskaan kokeillutkaan, saati maistanutkaan.

Tyypillisesti pasha valmistetaan rahkasta ja sen aineosia ovat myös kerma, sokeri, kananmuna ja voi. Pashan voi maustaa esimerkiksi rusinoilla, sukaateilla, sitrushedelmien kuorella ja mehulla, vaniljalla sekä mantelirouheella. Makua voidaan myös antaa alkoholilla, karvasmantelilla, erilaisilla esansseilla tai yrteillä. Pasha kuuluu etenkin ortodoksiseen pääsiäiperinteiseen ja sen alkuperäisenä ideana oli saada käytettyä paastonaikana käyttämättä jääneet maitotaloustuotteet.

      RAAKAPASHAN OHJE

 • 3 dl cashew-pähkinöitä, liota ainakin 4 tuntia ja kaada vesi pois
 • 1/2 – 1 dl hunajaa maun mukaan
 • Muutama rkl sitruunan mehua
 • Vettä
 • Yhden vanijatangon siemenet
 • Muutama rkl rusinoita tai sukaatteja
 • Muutama rkl mantelirouhetta
 • Hieman kardemummaa
 • Raastettua sitruunan kuorta

Laita cashew-pähkinät, hunaja ja sitruunamehu blenderiin ja pyöritä massaa, kunnes se on sametin sileää. Lisää sen verran vettä ajon aikana, että massa pyörii tasaisesti.

Liika vesi ei ole haitaksi. Maista ja varmista, että makeus ja sitruunan raikkaus ovat makusi mukaan sopivat.

 

Siirrä massa kulhoon ja lisää rusinoita, mantelirouhetta, kardemummaa, raastettua sitruunankuorta.

Sekoita nämä kauhalla massaan.

 

Kaada massa suodatinpussiin kahvisuodattimeen ja laita valumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Massasta valuva neste on käyttökelpoista esimerkiksi smooteihin tai voit juoda sen sellaisenaan!

Kumoa suodatin lautaselle ja koristele pasha maun mukaan. Koristeiksi sopivat esimerkiksi tuoreet marjat, marjamelbat tai tuoreet yrtit.

Suosittelen ehdottomasti tätä Magnuksen raakapashareseptiä! Ohje on mitä helpoin ja pashan maku on mitä pehmein ja maittavin! Tämä raakapasha peittoaa kaupan valmiit pashat mennen tullen! :) Hyvää ja maukasta pääsiäisen aikaa!

1 comment

Lisää kommentti
 1. 1
  Henoka

  Koittakaapa tuorepuuroa! Viele4 peamapra ja terveellisempe4e4 kuin keitetty.RAVITSEVA TUOREPUURO __________1 annos dl kokonaisia tattarisuurimoita 2 rkl manteleita (ruskea kuorinen) (tai muita pe4hkinf6ite4 tai auringonkukansiemenie4) 1 rkl pellavansiemenie4 + 2 rkl vette4 liotukseen 1,5 dl maustamatonta soijamaitoa tai maustamatonta soijajogurttia 3 dl marjoja valinnan mukaan (suosi etenkin mustaviinimarjoja ja mustikoita) 1 banaaniTattarisuurimot huuhdellaan hyvin moneen kertaan eri vedelle4 ja je4tete4e4n likoamaan yf6ksi veteen (8 tuntia). Vette4 runsaasti. Samoin mantelit liotetaan omassa vedesse4e4n yf6n yli.Poista tattareiden ja manteleiden liotusvesi. Jauha tehosekoittimella pellavansiemenet liotusvesineen samettimaiseksi massaksi. Lise4e4 tattarit tai mantelit ja jatka soseuttamista. Sitten soijamaito seke4 banaani ja soseuta. Lopuksi lise4e4 marjat. Viele4 kevyt soseutus ja puuro on valmis. Nauti! PUHDISTAVA TUOREPUURO 1 annos dl manteleita 1 rkl kuorellisia seesaminsiemenie4 1 rkl pellavansiemenie4 + 2 rkl vette4 liotukseen 1 banaani 3 dl kotimaisia marjoja (suosi etenkin mustaherukkaa tai mustikkaa)Liota mantelit ja seesamin siemenet omassa kipossaan yf6n yli ja kaada aamulla vesi pois. Liota pellavansiemenet (muodostaa liman) ja kaada limavesineen aamulla muiden siementen joukkoon. Jauha tehosekoittimella samettimaiseksi massaksi. Lise4e4 banaani ja marjat ja soseuta viele4 tasaiseksi. Tuorepuurossa on arvokkaita luonnollisia ravintoaineita, jotka vahvistavat elimistf6n tasapainoa ja ediste4ve4t terveytte4.

+ Leave a Comment