Asiakastarina – Kutomotien vastaanottokeskus

Asiakastarina – Kutomotien vastaanottokeskus


Hygieniapassi.fi on järjestänyt arabiankielisiä hygieniapassitestejä yhteistyönä usean eri vastaanottokeskuksen kanssa. Pääsimme vierailemaan Kutomotien vastaanottokeskuksessa, jossa arabiankielisen hygieniapassitestin suoritti melkein 40 henkilöä.

Haastattelimme kahta Kutomotien vastaanottokeskuksen asukasta Abdullah Abbas Mohammed Jasim (vasen kuva) ja Fadhil Saif Haider, jotka suorittivat hygieniapassitestin arabian kielellä heinäkuussa. Selvitimme, miten he valmistautuivat hygieniapassitestiä varten ja mitä vinkkejä heillä olisi antaa muille hygieniapassitestin suorittamisesta kiinnostuneille.

Hygieniapassi.fi järjesti hygieniapassitestin arabian kielellä Kutomotien vastaanottokeskuksessa     Hygieniapassi.fi järjesti hygieniapassitestin arabian kielellä Kutomotien vastaanottokeskuksessa  

Hygieniapassi tutuksi Suomessa

Usealle ulkomaalaiselle hygieniapassi on täysin uusi asia, josta kuulee ensimmäisen kerran Suomessa. Jasim ja Haider ovat kotoisin Irakista ja sanoivat kuulleensa hygieniapassista vasta työskennellessään vastaanottokeskuksen keittiössä. ’’Vastaanottokeskuksen keittiöstä suositeltiin, että jos olet todella kiinnostunut työskentelemään elintarvikkeiden parissa, sinun kannattaa hankkia hygieniapassi’’, Jasim kertoi.

Kattavan valmistautumisen ansiosta miehet pääsivät hygieniapassitestistä läpi ensimmäisellä yrittämällä

Netissä harjoittelua ja keittiössä oppimista

Työtoiminta vastaanottokeskuksen keittiössä antoi Jasimille ja Haiderille hyvät valmiudet testiä varten.  Miehet oppivat uusia asioita, joista eivät tienneet entuudestaan. Muun muassa joidenkin ruokien säilytyslämpötilat olivat uutta tietoa. Jasimilla ja Haiderilla oli mahdollisuus kysyä keittiön suomalaiselta kokilta, mikäli jokin asia vaikutti vaikealta tai askarrutti heitä. ’’Mikäli teimme jonkin virheen keittiössä, opimme samalla miten asiat tulisi tehdä’’, Haider sanoi.

Käytännön oppien lisäksi miehillä oli mahdollisuus valmistautua testiä varten Hygieniapassi.fi:n verkkokaupasta tilatun arabiankielisen hygieniaoppaan avulla. He pääsivät myös treenaamaan Harjoittele.fi-palvelussa, jossa he pystyivät kertaamaan eri osa-alueita vastaamalla hygieniapassitestiä simuloiviin arabiankielisiin väittämiin.

Kattavan valmistautumisen ansiosta miehet pääsivät hygieniapassitestistä läpi ensimmäisellä yrittämällä. ’’Meillä oli mahdollisuus harjoitella ja suorittaa testi omalla äidinkielellämme, joten kaikki sujui erinomaisesti’’, Jasim sanoi.

Hygieniapassitestiin valmistautuminen kannattaa

Uutena asiana hygieniapassi ja hygieniapassitesti on ulkomaalaisille joskus haastava kokonaisuus. Kysyimmekin, mitä neuvoja Jasim ja Haider antaisivat muille arabiankielisestä hygieniapassitestistä kiinnostuneille. Molemmat miehet olivat yksimielisiä, että hygieniapassitestiä varten kannattaa harjoitella ja opiskella. ’’Ihmisen, joka tulee eri kulttuurista, on hyvä valmistautua huolella hygieniapassitestiä varten. Kohdemaan käytäntö voi poiketa siitä, mihin on itse tottunut kotimaassaan’’, Haider sanoi.

Jasim ja Haider ovat toiveikkaita, että hygieniapassin omistaminen parantaa mahdollisuuksia työllistyä Suomessa. ’’Hygieniapassin omistaminen on yksi askel kohti työelämää, joten suosittelemme hygieniapassitestin suorittamista kaikille kiinnostuneille ’’, Jasim sanoi.

  

Kirjoittajat: Elina Silvola ja Johanna Hirvonen / Osaamistehdas Oy

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti