Kasvimaan makuja

Kasvimaan makuja


IMG_0110Parina viime kesänä olen innostunut pienimuotoisesti viljelemään mökkipuutarhassa vihanneksia. Ja itseni yllätykseksi vielä melko onnistuneesti. Tänä vuonna perheeni sai maistettavaksi runsaasti kesäkurpitsaa, joka onkin tosi helppo ja satoisa viljeltävä. Useinmiten söimme kesäkurpitsaa grillattuina, ohuina lastuina, jotka maustoin oliiviöljyllä, suolakiteillä ja mustapippurilla. Niin simppeliä ja herkullista! Kesäkurpitsa sopii myös kakkuja mehevöittämään porkkanan tavoin.

IMG_0514Innostuin myös kokeilemaan viljelylaatikoita, jotka osoittautuivat erinomaisiksi. Eipä tarvinnut nyppiä turhaan rikkaruohoja ja kasvitkin kasvoivat nopeammin kuin avomaalla. Korianteria aion taatusti istuttaa myös ensi kesänä, porkkanatkin onnistuivat ja salaattia riitti muutamasta rivistä koko kesäksi.

Hygieniapassi.fi blogin vinkki: Vaikka oman maan vihanneksia ei olekaan myrkytetty, on ne silti huuhdeltava huolellisesti. Mullan ja pieneliöiden mukana ruokaan ja elimistöön voi kulkeutua, jos jonkinlaisia pöpöjä.

Elisa Johansson

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti