Taste of Helsinki 2015

Taste of Helsinki 2015


”Tämmösiä tapahtumia lisää”
”Täällähän ei tarvii takkia”
”Joko mennään?”

Muistellaanpas vielä kaiholla mahtavaa kesäpäivää 11.06.2015, kun Hygieniapassi.fi ja Juhlat.fi tiimit kävivät fiilistelemässä Taste of Helsingissä Kansalaistorin puistossa. Taste of Helsinki on ainutlaatuinen kulinaristinen elämys, jossa Suomen parhaimmat ravintolat ja keittiömestarit esittelevät luomuksiaan. Tänäkin vuonna mukana oli 10 suomalaista huippuravintolaa, jotka tarjosivat jopa 35 erilaista, inspiroivaa ja makunystyröitä herättävää maisteluannosta. Puitteet festareilla olivat todellakin kohdallaan; hyvää seuraa, mahtava sää ja ympäristö sekä loistavat ruuat! Odotukset olivat todellakin korkealla!

Gourmetfestivaalit tarjosivat tänäkin kesänä mitä mahtavampia makuja ja siitä innostuneena Hygieniapassi.fi ja Juhlat.fi tiimit kokosivat oman täydellisen menun suosikkimaisteluannoksista.

 

Taste of Helsinki 2015 - Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Taste of Helsinki 2015 – Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Taste of Helsinki 2015 - Bröd - Kirjolohi - "Poltettua" lohta perunaa, kermaviiliä

Taste of Helsinki 2015 – Bröd – Kirjolohi – ”Poltettua” lohta perunaa, kermaviiliä

 

 


Alkupalaksi:

Bröd: Sipulilientä, vuohen gruyère moussea ja hiivaleipää

tai

Sinne: Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita


Pääruoaksi:

Patrona: Savustettu naudankielitaco, avocadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

tai

Emo: Rypsipossun ribsejä ja chipottlea


Jälkiruoaksi:

Ragu: Breads&Spreads Mallasleipää, tattarifocaccia ja parmesaanimuffinssi. Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

tai

Bröd: Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää


 

 

Taste of Helsinki 2015 - Sinne - Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita

Taste of Helsinki 2015 – Sinne – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita

Tehtävä oli yllättävän haastava, koska loistavia annoksia oli niin paljon. Alkuruoissa tykättiin vahvoista, mutta perinteisistä mauista; varhaisperunat, sipuli ja voi esittivät pääroolia parhaimmissa alkupaloissa. Pääruoissa viehättivät kesäiset grilliruoat; mausteiset rypsipossun ribsit ja savustetut naudankieli tacot lisukkeilla nousivat tiimin suosikeiksi.

Taste of Helsinki 2015 - Bröd - Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

Taste of Helsinki 2015 – Bröd – Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

Etenkin jälkiruuissa oli monta vahvaa suosikkia, eikä raati yksinkertaisesti pystynyt valitsemaan vain yhtä parasta. Kaikki maistellut jälkiruoka-annokset veivät kielen mennessään ja toimivat loistavasti lämpimänä kesäpäivänä.

Rohkea Berthan possu, suklaa, nauta- annos sen sijaan jakoi vahvasti mielipiteitä. Yksi raadin jäsen jätti annoksen kokonaan syömättä, kun toinen taas kuvaili annosta hyvin rohkeaksi ja monenlaista makua sisältäväksi. Pari muuta tyyppiä ei uskaltanut edes maistaa annosta. Myöskään Ragun hiillostettu miekkakala, sardelliaioli ja paahdettu pecorino- annos ei noussut suosikiksi. Annos lensi yhden maistelijan toimesta suoraan roskiin, ennen kuin muut ehtivät edes maistaa koko annosta.

Taste of Helsinki 2015 - Bertha - Possu, suklaa, nauta

Taste of Helsinki 2015 – Bertha – Possu, suklaa, nauta

Taste of Helsinki 2015 - Ragu - Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Taste of Helsinki 2015 – Ragu – Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Taste of Helsinki 2015 - 3 Kaveria - Kinuski - punaherukka jäätelö

Taste of Helsinki 2015 – 3 Kaveria – Kinuski – punaherukka jäätelö

Taste of Helsinki 2015 - 3 Kaveria - Valkosuklaa - mustikka jäätelö

Taste of Helsinki 2015 – 3 Kaveria – Valkosuklaa – mustikka jäätelö

Odotukset päivää varten olivat korkealla, mutta ne täyttyivät kepeästi. Fiilis oli kesäisen huumaava ja porukka oli iloisella päällä. Kansalaistorin puisto tarjosi mahtava puitteet järjestelyille ja päivä oli ihana päättää sohvalla löhöilyyn ja 3 Kaverin jätskiannoksiin. Työpäivät voisi useamminkin viettää näin! Kiitos vielä kaikille järjestäjille, oli mahtavat festarit! Ensi kesänä varmasti uudestaan!

Kirjoittaja: Heidi / Juhlat.fi