
Perunasalaatti vappupiknikille – hygieniavinkit kotikokille
Vappu lähestyy, ja sitä kannattaa juhlistaa ystävien kanssa piknikillä. Perunasalaatti ja muut herkut kuuluvat ehdottomasti asiaan.
Suomen keväässä ilman lämpötilasta ei liikaa tarvitse stressata: useimmiten liikutaan turvallisesti jääkaappilukemissa. Huolellinen kotikokki kiinnittää silti huomiota muutamaan hygienianiksiin.
1) Nopea jäähdytys salaatin tekovaiheessa
Jäähdytä keitetyt perunat nopeasti. Nostele kypsät perunat kattilasta kulhoon ja laske kulho jäävedellä täytettyyn tiskialtaaseen. Yhdistä perunat vasta sen jälkeen muiden, viileiden ainesosien kanssa. Näin voit laittaa salaatin jääkaappiin heti valmistamisen jälkeen, eivätkä mikrobit pääse riehaantumaan piknikiä odotellessa.
2) Kylmäkallet matkaan
Herkut kannattaa pakata kylmälaukkuihin, joissa on mukana kotona pakastettuja kylmävaraajia. On nimittäin olemassa pieni mahdollisuus, että ilman lämpötila vappupäivänä kipuaa yli +8°C:n.
3) Kannet mukaan salaattiastioihin
Kun ensimmäinen kierros on otettu lautasille ja santsaus vielä odottaa, peitä salaattikulho ja muut astiat kannella. Lokit ja muut linnut kärkkyvät osaansa, ja näin vältytään myös serpentiininpalasilta salaatissa.
4) Roskat kotiin
Huolelliseen roskien keräämiseen on monta syytä. Lintuja ja rottia ei ole syytä päästää apajille piknikin päättymisen jälkeenkään. Siisti puisto sitä paitsi näyttää paremmalta ja tuo seuraaville käyttäjille hyvän mielen.
Ohjeet neljään herkulliseen perunasalaattiin:
Särki-perunasalaatti (Sillä Sipuli)
Perinteinen majoneesi-perunasalaatti (Kotikokki.net)
Etelä-Amerikan perunasalaatti, vegaaninen (Chocochili.fi)
Grillatut lohivartaat & feta-perunasalaatti (Hannan Soppa)
+ Ei kommentteja
Lisää kommentti