Ennakoi kesän tarjoiluiden säilyvyys ja tuoreus oikealla hygienialla

Ennakoi kesän tarjoiluiden säilyvyys ja tuoreus oikealla hygienialla


Kesä on juhlan aikaa! Tuoreet, näyttävät ja freesit tarjottavat ovat juhlapöydän A&O. Varmista ja ennakoi tarjottavien säilyvyys ja tuoreus oikealla hygienialla.

– Vältä tarjottavissa huonosti säilyviä raaka-aineita kuten mätiä, kalaa, majoneesia tai äyriäisiä. Suosi huoneenlämmössä hyvin esillä säilyviä tarjottavia kuten keksejä, leipäviipaleita, leikkeleitä, kovia juustoja ja marinoituja kasviksia. Välimerellisen pöydän tarjottaviksi sopivat mm. bruschetat, tapenade ja ilmakuivatun kinkun ympärille käärityt hunajamelonilohkot.

– Valmista tai hanki yhden ison kakun sijaan useampi pieni kakku. Pidä varakakut kylmässä tarjoamiseen saakka.

– Laita tarjottavia esille juhlapöytään vain juuri sen verran kun ruokailijoita on tiedossa tulevan parin tunnin sisällä. Säilytä täydennykset kylmässä siihen asti kunnes ne menevät tarjolle.

Vinkkejä kesän juhlapöytään

-Suosi suolaisten tarjottavien koristeissa nahistumisen estämiseksi isojen lehtien sijaan pienilehtisiä yrttejä tai salaatteja tai esimerkiksi persilja- tai ruohosipulihaketta. Avoleivät, minibudgerit, suolaiset piiraat tai pienet antipastoannoskupit tuovat vaihtelua perinteiselle voileipäkakulle.

– Makeissa tarjottavissa kermavaahdon sekaan voi lisätä rahkaa säilyvyyden ja pysyvyyden parantamiseksi. Kermavaahtokoristelut voi korvata esimerkiksi marja-, pähkinä- tai suklaarouhekoristeluilla.

– Suojaa tarjottavia auringonvalolta, lämmöltä ja hyönteisiltä esimerkiksi serveteillä, keittiöpyyhkeillä, kuvuilla tai kansilla.

– Kahvimaidot ja juomat pidät kylminä esimerkiksi pakastimessa kylmetetyn litteän kiven tai pöytäliinan ympärille käärittyjen kylmäkallejen päällä.

– Suuremman juomamäärän sekaan voit pakastaa kokonaisen mehutetran, jonka sisään voit laittaa ennen pakastusta esim. hedelmälohkoja, yrttejä, marjoja tai syötäviä kukkia.

– Yli kaksi tuntia tarjolla olleita tarjottavia ei ole suotavaa enää syödä tai säilyttää myöhempää tarjoilua varten.

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti