Helpot ja nopeat runebergintortut

Helpot ja nopeat runebergintortut


Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää viikonloppua ja runeberginpäivää kuin leipoa runebergintorttuja! Jaoimme nyt klassikkoherkun nopean reseptin, joka onnistuu helposti käden käänteessä. Maistuvia makuhetkiä!

 

Ainekset: ( 12 kpl)

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
5 (n. 60 g) piparkakkua
1 pussi (80 g) mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
0,5 dl kermaa tai maitoa

Pinnalle:
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta

 

Valmistus:

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

3. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.

5. Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

6. Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

 

Kokeilunhaluisille leipureille suosittelemme myös runebergin kakkua. Herkullisen reseptin löydät täältä.

 

PS. Runebergintortut säilyvät hyvin kotioloissa huoneenlämmössä. Muistathan silti huolehtia käsihygieniasta ja puhtaista leivontavälineistä!

Ihanaa runeberginpäivää!

 

Reseptit: Yhteishyvä.fi, k-ruoka.fi

Kuva: Flickr/JaroLarnos

Teksti: Kirsikka Jaakola/ Osaamistehdas Oy

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti