Ho, ho, ho!

Ho, ho, ho!


Ensimmäinen viikko joulukuusta on lähtenyt käyntiin. Helsingissä ei ole kovinkaan jouluista tunnelmaa vielä, mutta toivottavasti saadaan jouluaatoksi valkea joulu Ei ole pitkä aika jouluaattoon. Miten sinun jouluvalmistelut ovat sujuneet? Vai jaksatko miettiä vielä koko asiaa?

Seuraa Hygieniapassi.fi:n joulukalenteri 2015 -tapahtumaa päivittäin, niin näet miten jouluvalmistelut kannattaa oikeaoppisesti tehdä. Arvontaan on aikaa osallistua 1.12.–27.12.15 välisenä aikana vastaamalla väittämiin ja väittämien tilanteisiin oikein tai väärin. Vastanneiden kesken arvomme perhelipun Flamingo Spa Vesipuistoon ja VIISI KILOA SUKLAATA 30.12.2015! NAM! Hygienipassi.fi:n joulukalenterissa saat paljon vinkkejä omiin järjestelyihisi. Voit osallistua joulukalenterin kisaan oheisesta linkistä: https://www.facebook.com/events/890210164408195/

Joulukalenterin oikeat vastaukset julkaistaan joka viikon perjantaina Hygieniapassi.fi blogissa.


Hygieniapassi.fi joulukalenteri  2015  vastaukset 1.12. – 4.12.

1.12.

Joulupukki on saanut tontuilta lohta. Lohi haiskahtaa hiukan, mutta Joulupukki päättää siitä huolimatta kokeilla, miten savulohen valmistus tapahtuu. Seuraavana päivä Joulupukin maha on todella kipeä ja sekaisin.

Vastaus: Oikein

Perustelu: Vaikuttaisi siltä, että joulupukin valmistama kala on ollut pilaantunutta. Joulupukin olisi pitänyt varmistaa, että tontut ovat säilyttäneet lohta 0 – +3 Celsiusasteen lämpötilassa ja että se ei ole liian vanhaa. Paha haju on yksi merkki ruoan pilaantumisesta, joka saattaa aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

2.12.

Joulumuori vaihtaa kaikki Korvatunturin käsipyyhkeet, siivousliinat ja tiskirätit säännöllisesti, jotta bakteerit eivät leviä.

Vastaus: Oikein

Perustelu: Korvatunturilla on aina paljon porukkaa, joten siivousliinojen hygieenisyys on hyvin tärkeää. Liinat on pestävä tai vaihdettava säännöllisesti, jotta niiden välityksellä ei pääse leviämään ruokamyrkytysbakteereja tai mikrobeja.

3.12.

Joulumuorin tekee mieli rosollia jo ennen jouluaattoa, joten hän tekee sitä punajuurista, omenoista, porkkanoista, perunoista ja suolakurkuista. Hän käsittelee kaikkia ainesosia samalla leikkuualustalla.

Vastaus: Väärin

Perustelu: Joulumuori toimii väärin. Multaiset juurekset, kypsennetyt ja kypsentämättömät ainekset tulee käsitellä omilla alustoilla ja välineillä, jotta haitalliset mikrobit eivät leviä puhtaisiin ja kypsennettyihin aineksiin.

4.12.

Joulupukki on tehnyt porkkanalaatikkoa ja hän vie sen ulos jäähtymään ilman kantta, jotta se jäähtyisi nopeammin.

Vastaus: Väärin

Perustelu: Joulupukin pitäisi tietää, että ruokaa ei saa koskaan jäähdyttää tai säilyttää ulkotiloissa suojaamatta, jotta siihen ei pääse roskia tai muita haitallisia aineita. Pienen porkkanalaatikon Pukki olisi voinut jäähdyttää myös kylmähauteessa.
desinfioituun pakkaukseen puhtaassa tilassa. Tämä käsittely tuhoaa kaikki lisääntyvät mikro-organismit ja avaamattomia pakkauksia voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

 

Rentouttavaa itsenäisyyspäivä viikonloppua!

 

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti