Hyvää (vähemmän yököttävää) halloweenia

Hyvää (vähemmän yököttävää) halloweenia


Ha haa halloween on täällä taas! Pyhäinpäivän aikaan vietettävään amerikkalaiseen juhlaan liittyvät kurpitsat, kummitukset, hämähäkit ja kaikki vähänkin kauhistuttavat asiat. Erilaiset fantasiakakut ovat muodissa ja halloween houkuttelee leipomaan jos jonkin näköistä kurpitsaa ja hämähäkkiä kakun muodossa. Sokerimassasta tai marsipaanista syntyykin helposti näyttäviä herkkuja. Jottei halloween-pirskeet kuitenkaan muuttuisi todellisiksi kauhujuhliksi oksentavien vieraiden muodossa, on syytä muistaa muutama marsipaanin käsittelyyn liittyvä hygieniavinkki.

Käytä sokerimassaa tai marsipaania käsitellessäsi aina muovihansikkaita. Hanskat paitsi helpottavat marsipaanin käsittelyä myös estävät käsien bakteerejä siirtymästä suoraan kakun kuorrutteeseen tai koristeisiin. Erityisesti marsipaani lämpenee käsissä ja paljaat kädet myös jättävät ikäviä sormenjälkiä koristeita muovailtaessa. Hanskojen avulla vältät nämä virheet.

Pidä huoli työvälineiden puhtaudesta. Marsipaanin työstämisen eri työvaiheisiin tarvitset eri työvälineitä. Tarkista, että kaulinta-alusta, kaulin, koristemuotit, leikkurit yms. ovat puhtaita. Usein silikonisia ja erilaisista muoveista valimistettuja välineitä ei ole tarkoitettu tai edes tarpeen pestä pesukoneessa. Huolellinen, kuuma vesipesu ja tarkka kuivaus riittävät ja silloin tällöin ”desinfiointi” kiehuvassa vedessä voi olla tarpeen. Vältä voimakkaita pesuaineita.

Säilytä valmiit kakut viileässä, äläkä seisota kakkua pitkään tarjoilupöydässä. Marsipaanikuorrutteen alla on useimmiten täytteenä kermaa tai muita maitotuotteita, vaikka kerma ei samalla tavalla näy päälle päin kuin perinteisessä kermakakussa, pilaantuminen tapahtuu kuorutteen alla yhtä herkästi.

halloweenkakkuLopuksi hauskaa halloweeniä ja linkki aikoinaan Maku-lehteen kehittämääni kurpitsakakkuun, joka koristi myös vuoden 2008 halloween-numeron kantta.

http://www.maku.fi/reseptit/kurpitsataytekakku

Elisa Johansson Kuva Timo Villanen A-lehdet/Maku

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti