Juhlat.fi juhlasuunnittelijoiden 10 vinkkiä onnistuneisiin lastenjuhliin

Juhlat.fi juhlasuunnittelijoiden 10 vinkkiä onnistuneisiin lastenjuhliin


1. Varaa juhlien valmisteluun ja järjestelyihin riittävästi aikaa

Huolellisesti ja riittävällä valmisteluajalla suunnitellut juhlat vaikuttavat sekä vieraiden että järjestelijöiden viihtyvyyteen. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse tai ostaa; lainaa, vuokraa, tilaa palveluna tai pyydä apua ystävältä. Juhlajärjestämisen pitää olla mukavaa!

2. Suunnittele tarjottavat niin, että ne sopivat mahdollisimman moneen erilaiseen ruokavalioon

Huomioithan tarjottavissa etukäteen tyypillisimmät ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot.

Lapset pitävät pienistä ja yksinkertaisista herkuista, älä siis rasita itseäsi syyttä liikaa.

3. Ota päivänsankari mukaan juhlasuunnitteluun

Sankarille mieluisan teeman ympärille suunnitellut juhlat on helppo ideoida ja valmistella yhdessä.

4. Vieraiden kutsumisetiketti

Mikäli kerho-, päiväkoti- tai kouluryhmästä ei ole tarkoitus kutsua kaikkia, on kutsuminen syytä hoitaa jossain muualla ketään loukkaamatta. Voitaisiinko teidän perheessänne soveltaa sääntöä: “Niin monta vierasta kun ikävuosia?”

5. Hädän yllättäessä

Pienten vieraiden vanhemmilta kannattaa pyytää yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, sillä kesken juhlien voi jännitys tai ikävä yllättää. Lastenjuhlien sopiva kesto on noin 1,5 – 2 tuntia, toki juhlijoiden ikä huomioiden.

6. Ennakoi mahdolliset vaaratilanteet

Poista juhlatilasta mahdolliset vaaratilanteita aiheuttavat tekijät, kuten helposti kaatuvat tai tippuvat tavarat tai liukkaat matot. Sohvan tai tuolit voit suojata esim. vanhoilla kankailla tai kerniliinalla mahdollisten läikkymisten varalta. Varaa lähettyville myös laastaria mahdollisia pikkupaikkauksia varten.

7. Ensin syödään suolaiset, sitten vasta makeat

Tarjoa ensin suolaista purtavaa, jotta lapset ovat jo hieman kylläisiä makeaan tarjoiluun siirryttäessä. Liika sokeri masussa saattaa aiheuttaa ylivilkkautta ja levottomuutta.

8. Juhlaruokien valinta

Suunnittele juhliin tarjottavat, joita voit hyvissä ajoin valmistaa ja valmistella ennen juhlia. Liian vaativat ja paljon viimeistelyjä vaativat tarjottavat saattavat yllättäen viedä paljon aikaa ja energiaa juhlapäivänä.

9. Juhlaruokien säilyvyys

Mikäli aiot tarjota juhlissa kakkua, varaa juhlaan yhden ison kakun sijasta kaksi tai useampia pienempää kakkuja tai kakun vaihtoehtoina voivat toimia myös pienet leivokset. Nosta tarjottavia kylmästä esille vasta sitten, kun niitä tarvitaan, jotta tarjottavat pysyvät kuosissa ja tarjoilukelpoisina pidempään.

10. Ohjelma ja tutustuminen

Juhliin on hyvä varata 2-3 ohjattua leikkiä. Yksi voisi olla heti alussa, jotta pienet juhlijat tutustuvat toisiinsa ja juhlat pääsevät mukavasti alkuun!

 

Valmistat nopeasti ja helpolla hyvin säilyviä ja näyttäviä tarjottavia mm. hedelmistä ja marjoista

Valmistat nopeasti ja helpolla hyvin säilyviä ja näyttäviä tarjottavia mm. hedelmistä ja marjoista

Lähde: Juhlat.fi

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/6-vuotiaan-syntymapaivajuhlilla-taikuri-kokki-ja-pomppulinna-hintalappu-4000-euroa/4812826

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti