Siistin parvekkeen salaisuus (ja pari oikotietä)

Siistin parvekkeen salaisuus (ja pari oikotietä)


Puhtalla parvekkeella tekee mieli viettää aikaa ja unohtua hetkeksi vaikka nauttimaan kahvista. Kokosimme vinkit siihen, miten parveke pysyy siistinä koko kesän ajan.

1) Ensin perussiivous – tai sitten ei

Aloita parvekekausi kunnon peruspesulla. Nosta ritilät tai puulaatat ylös, pese ne sekä mahdolliset matot. Ota pesukäsittelyyn myös parvekkeen kalusteet. Pese sen jälkeen lattia kahteen kertaan lämpimällä vedellä, pesuharjalla ja mäntysaippualiuoksella. Pese myös seinät: pitkävartinen harja on tässä hyvä apu. Pese lasitetun parvekkeen ikkunat.

Kuulostaako työläältä? Jos epäilet, että koko juttu saattaa jäädä tekemättä, suosittelemme Moppi.comin osaavia siivoajia tekemään likaisen työn puolestasi.

2) Naapurisopu kunniaan

Yläkerrasta variseva ja loiskuva lika hermostuttaa. Käytä lattian pesuun kesän aikana maltillisesti vettä, harjaa roskat rikkalapioon – näin säästät alakerran naapureiden hermoja. Jos taas yläkerran naapuri ei tahdo ottaa sinua huomioon, ja sinun parvekkeellesi valuu likavettä, voitte koettaa sopia parvekkeiden pesun aikatauluista yhdessä, kuten Kodin Kuvalehti ehdottaa.

3) Varaa kesän ajaksi parvekkeelle oma harja ja rikkalapio

Irtoroskat ovat riesana etenkin lasittamattomalla parvekkeella. Pölyä kannattaa imuroida ja mopata säännöllisesti, mutta harja ja rikkalapio ovat hyvä ensiapu pikasiivoukseen. Kun parvekkeella on oma harjasetti, siihen on helppoa tarttua koska vain.

4) Mikrokuituliina on nopea ikkunoiden putsaaja

Lasitetulle parvekkeelle tulvii valoa, kun ikkunoihin kertyvää pölyä pyyhkii pois muutaman kerran kesän aikana. Ikkunat voi pestä ensin perusteellisesti, ylläpitosiivoukseen saattaa riittää muutama suihkaus mietoa astianpesuaineliuosta ja pyyhkiminen sekä kuivaus mikrokuituliinalla. Mikrokuitu kerää itseensä pölyä paljon muita materiaaleja tehokkaammin.

5) Kirvojen torjunta käy hellästi mutta tehokkaasti

Kirvat ovat kiusa kasveille – lisäksi niistä jää ikäviä tahroja parvekekalusteisiin. Joka kodin mäntysaippualiuos toimii paitsi puhdistusaineena, myös kirvakarkoitteena. Yksi kauppareissu vähemmän! Voit tehdä luonnonmukaisen karkotusliemen myös nokkosista tai raparperista. Katso ohjeet kirvojen karkoittamiseen Kotilieden sivuilta.

Mikä on sinun paras vinkkisi, jolla parveke pysyy viihtyisänä?

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti