Tip, tap, tip tap, pikkujoulukausi on täällä!

Tip, tap, tip tap, pikkujoulukausi on täällä!


Mikä onkaan mukavampi piristys, kuin järjestää pikkujoulut ystävien kesken? Syksy on pimeää aikaa, joten on ihana saada ystävät yhteen ja viettää aikaa yhdessä. Tietysti ystävät voi pyytää kylään milloin vain, mutta aina silloin tällöin on kiva hiukan satsata ja tehdä jotain erilaista. Tässä hiukan ideoita, miten minä ajattelin järjestää pikkujoulut ystävieni kesken.

Tärkeintä on koristelut, jotta saadaan hiukan joulun taikaa ja tunnelmaa esille. Minusta koristeluissa voi olla hiukan yliampuva, joten paljon hopeanauhaa ja erivärisiä palloja ympäriinsä. Mielestäni kynttilät ovat yksi tärkeimmistä tunnelman luojista. Mitä enemmän sitä parempi.

Lahjat ovat yksi osa joulua ja lapsille yleensä se tärkein, mutta onhan aikuisenkin kiva niitä saada. Sovimme ystävieni kanssa, että jokainen tuo lahjan toisilleen. Laitamme lahjat säkkiin ja jossain vaiheessa iltaa jokainen saa poimia itselleen lahjan. Minusta on ihanaa antaa lahjoja jouluna. On kivaa nähdä toisten ilmeet kun he avaavat lahjoja.

Sitten päästään tärkeimpään eli ruokaan!

Kaikilla on aina niin kiire ja tuntuu, että ystävien kanssa ei ehdi viettää tarpeeksi aikaa ja olisi kiva tehdä jotain yhdessä. Ajattelin ostaa paljon piparitaikinaa ja lehtitaikinaa. Ja näin voimme yhdessä leipoa joulutorttuja ja pipareita. Tietenkään sokerikuorrutteita ja koristeita unohtamatta. Näin jokainen voi tehdä omanlaisiaan pipareita. Mikä voisikaan olla hauskempaa?

Tärkein lisäke piparien kanssa on tietenkin juustot, erityisesti sinihomejuusto (joka maistuu mielestäni hyvältä vain piparien kanssa) ja viinirypäleet.

Aivan loistava (ja edullinen) idea on tehdä riisipuuroa, luonnollisesti punaiseen maitoon ja uunissa. Kaikki varmasti muistavat lapsuudesta, kuinka manteli oli tärkein osa puuroa. Ainakin minä muistan kuinka aina halusin löytää mantelin puurosta, jotta voisin toivoa!  Joskus äitini laittoi monta mantelia puuroon, koska tiesi että minä halusin löytää mantelin. Mutta näin kavereiden kesken varmaan yksi manteli riittää. Puuro on myös siitä hyvä, että siitä riittää paljon kaikille ja sen voimin jaksaa pitkän illan ja yön. Lue joulupuuron resepti blogin lopusta.

Yksi ystävistäni lupasi myös tuoda hänen isänsä reseptillä tehtyä glögiä. Nam! On mieletöntä, kun ystäväni jaksaa tehdä alusta asti suomalaista perinnejuomaa. Tämä ei voi olla muuta kuin hyvää. Voin jo kuvitella kanelin, neilikan ja lempimausteeni inkiväärin maut suussani.

Halutessaan voi nauttia lisäksi jouluista punaviiniä herkkujen kanssa. Uskon, että näillä eväillä illasta tulee erittäin onnistunut!


Joulupuuro uunissa (6 hlö)
FOTD061

1,5 dl punaista maitoa

3 dl puuroriisiä

1 iso kuorittu manteli

suolaa

voita

  1. Voitele iso uunivuoka voilla.
  2. Kaada maito ja sekoita puuroriisi sekaan.
  3. Lisää suolaa ja sulatettua voita oman makusi mukaan. Sekoita.
  4. Laita puuro uunin keskitasolle 175 asteeseen, noin 1 ½ h – 2 h ajaksi.
  5. Lisää manteli varovasti kuoren alle. esim haarukkaa käyttäen.
  6. Nauti mustikkakiisselin, sokerin ja kanelin kanssa.

 

Ihania pikkujouluja!

Hansu

+ Ei kommentteja

Lisää kommentti